Trg d.o.o. >> Pobiralec kamenja - KIVI-PEKKA
STONE-PEKKA

Pobiralec kamenja STONE-PEKKA je bil razvit za potrebe finskih kmetov. Proizvodnja poteka v vzhodni Finski v mestu Rantasalmi. Ta del je poznan po izredno kamniti zemlji. V takšnih težkih pogojih je to idealno mesto za neprestan pospešen razvoj in proizvodno testiranje. Razvoj v takšnih razmerah zagotavlja, da je pobiralec kamenja STONE-PEKKA najbolj zanesljiv stroj.

Katalog SLOVENIJA
Katalog HRVAŠKA

NAČIN DELOVANJA

Rotorja na vsaki strani pobiralca kamenja STONE-PEKKA se vrtita v nasprotni smeri vožnje in zbirata kamenje pod stroj. Tu vrteči se prsti kamenje poberejo in ga preko mreže odložijo v bunker. Ko pobran material potuje vzdolžno skozi mrežo se zemlja preseje in pade nazaj na tla.

Največja delovna zmogljivost STONE-PEKKA 6 je 1,2 t/min.
STONE-PEKKA pobiralec kamenja se proizvaja v treh različnih širinah: 4m, 5 m in 6m.
Model STONE-PEKKA 4 ima širino pobiralnega bobna 80 cm, ostala modela pa 113 cm. Pri 4m pobiralcu kamenja z dvojnimi kolesi na rotorju je dimenzija gum 195/65x14, prav tako kot pri ostalih modelih, ki uporabljajo standardno dimenzijo gum 195/65x14.

ČIŠČENJE KAMENJA

STONE-PEKKA presejalno sito preseje odvečno zemljo, ki jo kamenje nosi s seboj. Presejana zemlja se odloži nazaj na njivo, tja kamor pripada. Ob praznenju bunkerja se kamenje še enkrat preseje skozi sito bunkerja, preostala presejana zemlja pa se ujame v zato namenjen lovilec zemlje, od koder se strese pri zapiranju bunkerja nazaj na zemljo. Tako prečišceno kamenje se lahko uporablja kot gradbeni material ali za gradnjo in vzdrževanje cest in poti. Prenovljena mrežasta zadnja stena bunkerja je le tega dodatno ojačala.

ENOSTAVNO DELOVANJE

K pobiralcu kamenja je pripet vlečni drog. Delovna globina se uravnava preko hidravlične roke – poteznice. Vpetje kardanskega prenosa na vlečni drog in način vpetja stroja na traktor zmanjšata dolžino, obremenjenost in obrabo kardana, ob tem pa ostane delovna globina nespremenjena tudi v najtežjih pogojih.

Kljub gibljivem vlečnem drogu je STONE-PEKKA stabilen na cesti. Vlečni drog je vpet na traktorski priklop, kar omogoča uporabo klasičnega kardana. Udarni skakač, nameščen na koncu poteznice omogoča, da STONE-PEKKA preskoči morebitno oviro in zdrsne nazaj na delovno globino, ob tem pa zaščiti traktor in stroj pred poškodbami in nenadnimi sunki.

FINSKA KVALITETA

STONE-PEKKA pobiralec kamenja je skrbno načrtovan in sestavljen iz trpežnih kovinskih komponent. Tovarniška garancija je eno leto. Vsi materiali so iz kvalitetnega finskega jekla. Posebna konstrukcija sita zmanjšuje zatikanje kamenja v sito ter obrabo pobiralnih prstov. Uporabljata se dve vrsti pobiralnih prstov: starejša verzija je dimenzije 12x32, novejša pa 12x45, ki ima tudi 3x daljšo življenjsko dobo.

PRENOS MOČI

STONE-PEKKA je gnan preko jermenov. Ti zmanjšujejo udarne sunke kamenja. Ko je potrebno, delujejo kot sklopka, saj zmanjšajo moč na rotorja. Posebno močni jermeni so bili razviti za pogon gredi pobiralnih prstov. Ležaji so predimenzionirani, z namenom da se zagotovi najvišjo zanesljivost delovanja. So SKF kvalitete.

DVIG VRETEN

V osnovnem modelu to dosežemo z žično povezavo preko hidravličnega dviga bunkerja za zbiranje kamenja. Ob dvigu bunkerja s hidravliko, bunker preko žične povezave dvigne vretena. Zatakneta se z mehaničnim zapiralom, ki ju ob spustu sprostimo z potegom vrvi. Vretena spustimo z spuščanjem bunkerja.

Pobiralec kamenja STONE-PEKKA lahko dobite opremljen tudi z hidravličnim sistemom dvigovanja vreten (opcija). Oba vretena se dvigujeta in spuščata naenkrat, za kar skrbi enojni hidravlični cilinder. Ob dvigu se zatakneta z mehaničnim zapiralom, ob spuščanju pa ju sprostimo z potegom vrvi. Ob tem ni potrebno izklopiti kardana ali jeklenice. Pobiralec kamenja je prilagojen delu in transportu iz traktorske kabine.

PNEVMATIKE

- 22 X 550 (osnovna oprema)
- dvojna os 15.5 x 400 (opcija)
- dvojna os 17 x 500 (opcija)

ZAŠČITA ROTORJEV (opcija)

V prašnih pogojih je vidljivost rotorjev STONE-PEKKA lahko nična. Z rotorsko zaščito lahko strojnik nadzira delovanje rotorjev in gredi pobiralnih prstov. S tem zmanjša obrabo jermenov in na splošno olajša delovni proces.
Copyright © 2002 - 2018 Travna ruša Gregorc proizvodnja in prodaja. Vse pravice pridržane.